Y-Project

Ezért ne hasonlítsd magad máshoz

2016. július 09. - HalekAttila

Ez mindenkori probléma de generációnkban különösen igaz, hogy egyesek úgy hoznak magukról ítéletet, hogy másokkal hasonlítják össze magukat. Korábban is viszonyították magukat másokhoz (nézd a Vilinek milyen autója van, bezzeg nekem stb…), de a mai világban a Facebook, Instagram korában nincs könnyű dolga az erre fogékony Y-nak. Nyílt titok, hogy ezeken a helyeken mindenki a legjobb oldalát akarja mutatni. Sokan egy áloméletet prezentálnak de igazából csak arról van szó, hogy lefotóznak pár jó pillanatot. Visszatérve az alapgondolathoz semmiféle összehasonításnak nincs haszna, az egy évvel ezelőtti önmagadhoz hasonlítsd magad, ha ahhoz képest  fejlődést értél el jó úton jársz. A káros hasonlítgatás második (még rosszabb) lépcsőfoka ha valaki az alapján hoz meg döntéseket, hogy ezáltal más személyek szemében milyen kép alakul ki róla. Ezáltal nem az a választás születik meg amit te szeretnél, hanem amit a társadalom illetve a környezeted elvár tőled. Időnként képesnek kell lenned azt mondani, hogy mindenki más téved és a saját utamat járom. Nem vagyunk egyformák, hiába sugallja tízből nyolc ember, hogy dönts így mert ez a jó, lehet te abba a kettőbe tartozol aki számára más a megoldás.

0ma9tqf295_fotor.jpg

Persze nehéz dolog szembe menni az árral, hiszen ilyenkor kockára teszed a népszerűséged, és rosszállással szembesülhetsz. Az emberek tartanak a kockázattól, de nagy kár ha valaki azért nem vág bele egy fontos projektbe, mert mi lesz ha elbukik? Mit fognak róla gondolni? A környezetük/ismerőseik hatására sokan alakítanak ki korlátozó hiedelmeket arról, hogy kik ők és mire képesek. Ha a múltban nem értek el sikereket, s úgy hiszik a jővőben sem fognak így törekednek arra, hogy realisták legyenek. De a kiemelkedőt alkotott emberek sosem voltak realisták, kit érdekel, ha esetleg nem értél el eddig semmi kiemelkedőt. Ne ezzel foglalkozz, kezdeményezz vágj bele valami új dologba! A múltad nem egyenlő a jövőddel! Nehogy már az akadályozza meg egy jobb jövő eljövetelét, hogy ma nem mertél belevágni valamibe mert tartottál tőle, hogy mások mit gondolnak majd rólad….

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://yproject.blog.hu/api/trackback/id/tr988875684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása